Chalet Hooglander De Lucht

  • Kachel in de woonkamer gebruiken. Eerst dient u de gaskraan links onder bij de schouw open zetten.  Knop kachel iets naar rechts draaien, dan 2 a 3 seconden indrukken daarna ingedrukt naar links draaien om te ontsteken, je hoort dan een klik. ( dit kan soms een beetje zwaar gaan) Daarna even ongeveer 3 seconden vast houden. Soms is het nodig om alles 2 of 3 keer te herhalen.
  • In de kast in de gang hangt de geiser. Als de waakvlam uit is de bovenste knop op de ster vasthouden en met de kleine knop de vlam ontsteken.
  • De aardlekschakelaar bevindt zich in de kast van de kleine slaapkamer. Als er geen stroom is eerst hier kijken of alle schakelaars omhoog staan. Mocht er dan nog geen stroom zijn dient u de receptie te bellen.
  • Links op het fornuis zit een knop om de gaspit te ontsteken.
  • Schakelaars van de leeslampjes in de woonkamer zitten op de lamp aan de onderkant..
  • De hangmat ligt in de salontafel. Bij het ophangen de touwlussen van boven af om de paal heen schuiven.

Stroomverbruik.

Als er teveel apparaten tegelijk stroom trekken (dus veel stroom trekken) kan de betreffende groep overbelast raken. De groepstop aardlekschakelaar kan dan uitslaan. Dit kan zijn in het chalet of bij de camping zelf.
Het geleverde ampere op een camping is altijd minder dan bij u thuis.
Gebruik zo veel mogelijk apparaten zoals de magnetron, stofzuiger, waterkoker etc. na elkaar en niet tegelijkertijd.

Gasverbruik

Bij Chalet Eekhoorn te Raalte worden er gasflessen gebruikt.
Zodra een fles leeg is dient u deze te vervangen. De lege gasfles graag inleveren bij de receptie

Het is niet toegestaan om aan de knop te draaien van de gaswisselaar. Deze knop zit boven de gasflessen en is een automatische wisselaar. De wisselaar is kwetsbaar en kan kapot gaan door er aan te draaien.